Presunúť na hlavný obsah

Rozlúčka so zimou 

Šport

Počas uplynulého týždňa (24. 3.) sa v areáli Športcentra v Oščadnici konal už 6. ročník Zimných hier O pohár primátora Čadce, v rámci ktorých si zmerali svoje sily žiaci II. stupňa základných škôl v Čadci. Súťažilo sa v dvoch disciplínach. 

Počas celého dňa panovala na svahu skvelá športová atmosféra, súťažilo sa v duchu fair-play a navyše – zimným hrám prialo aj počasie. Na vynikajúco pripravenom svahu podávali pretekári veľmi dobré výsledky. Zvíťaziť však mohli len tí najlepší. 

Mesto Čadca ako hlavný organizátor ocenilo v každej disciplíne v troch kategóriách troch najlepších pretekárov. A nielen to. Bodovali vždy desiati najlepší v každej disciplíne. Každá škola sa snažila pripísať na svoje konto čo najviac bodov, aby sa v závere hier mohla pýšiť ziskom putovného pohára, ktorý víťaznej škole venoval primátor Milan Gura. 

Medaily, diplomy a ceny odovzdali v závere preteku víťazom primátor Milan Gura a Ján Polák, vedúci oddelenia školstva, kultúry, mládeže a športu.
V tradícii organizovania zimných hier bude Mesto Čadca aj naďalej pokračovať Organizovaním zimných a už tradičných letných športových hier, ktoré sa každoročne konajú pri príležitosti MDD, podporuje mesto myšlienku správneho všestranného rozvoja detí školskom veku, najmä dostatok pohybu a športu v prírode.


 

Podujatie sa uskutočnilo za podpory: Mesta Čadca, Centrá voľného času Čadca, spoločnosti CLEANEX CENTRUM s.r.o. Krásno nad Kysucou a Olympijský klub Kysuce.

Galéria